Què és el mongrel PhD?

Què vindria a ser això del Mongrel PhD?

Provant de trobar una traducció equivalent, que realment no n’hi ha, seria un doctorat mestís, poc tradicional, gens ortodox. Sona una mica lletjot, però així el descric, el meu doctorat. I perquè mestís?

Mestís i poc ortodox perquè jo mateixa en sóc, així. Vaig ser estudiant de doctorat i dependeta de la cafeteria durant dos anys, i ara sóc administrativa de dia, i estudiant de doctorat de nit.

És un doctorat poc ortodox perque m’he enfilat per una muntanya bastant alta i ara camino amb certa por per la corda fluixa. És poc ortodox perquè no el faig a temps complet. És poc ortodox perquè totes les maneres tradicionals de fet un doctorat a la Gran Bretanya no s’aduïen ni tan sols un poc al que estic fent jo. Per això, i per altres tantes coses (per exemple, per no parar de parlar i escriure per tal d’ajudar la meva recerca) vaig decidir començar aquest blog ja fa un parell d’anys i poder exposar els trucs vitals que he hagut d’aprendre per tal de poder fer el que faig i no perdre el cap completament. Vull que la gent vegi que fer un doctorat és possible més enllà de les promeses de beques, ajuts i altres que, per als estudiants de llengües modernes com jo mateixa, i altres dins les disciplines de les arts i les humanitats, no s’acaben mai de veure.

Jo sóc la Noe, visc a Glasgow i faig un doctorat en Literatura Catalana i Russa a la Escola de Llengües i Cultures Modernes de la Universitat de Glasgow. Visc amb la meva dona, els nostres hamsters i sense calefacció en un piset ben petitó al West End de la ciutat. La idea del mestisatge, de la paraula “mongrel” en anglès ve del dialecte australià. A Austràlia, els góssos mestissos són aquells que aconsegueixen sobreviure sense problemes i sempre troben com fer la seva sense gaire ajuda. La meva dona és australiana i va ser ella qui va suggerir el nom.

Els doctorats poc ortodoxes dominaran el món!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s